Friday, March 27, 2009

Menziarahi Saudara Fadzli Dzul Hilmi Bin Mohd Fauzi yang merupakan aktivis kelab Iqra telah menghadapi musibah apabila terlibat dalam kemalangan.


Batu pahat, 26 Mac- Barisan Kepimpinan Kelab Iqra bersama beberapa mahasiswa UTHM telah mengadakan sesi ziarah mangsa kemalangan jalanraya baru-baru ini. Saudara Fadzli Dzul Hilmi Bin Mohd Fauzi atau dikenali sebagai 'pali' merupakan aktivis kelab Iqra yang telah menghadapi musibah apabila terlibat dalam kemalangan pada tengah hari Jumaat baru-baru ini. Beliau yang merupakan pelajar tahun akhir dan juga mantan MPPUTHM 0708 telah mengalami kecederaan ringan di bahagian bibir dan mulut akibat hentakan ketika perlanggaran berlaku.

Sebelum itu, kunjungan peringkat MPPUTHM 0809 oleh saudara Mohd Fadzil telah membuktikan kprihatinan beliau mewakili MPP atas kebajikan mahasiswa.Selang beberapa jam, ahli sahabat dari Kelab Iqra’ turut hadir dalam ziarah tersebut. Beliau telah ditahan di wad pesakit luar setelah mendapat rawatan kecemasan termasuk X-ray Scanlation oleh pihak Hospital Batu Pahat. Kelab Iqra mengucapkan takziah kepada beliau dan ahli keluarga di atas peristiwa yang berlaku. Marilah sama-sama kita doakan supaya beliau tabah dan cepat sembuh. -iqrakini


Allah SWT berfirman dalam Al-Quran;

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. (Surah Al-Baqarah:120)

Bagi mereka berita gembira di dalam kehidupan di dunia dan (dalam kehidupan} di akhirat. Tidak ada perubahan bagi kalimat-kalimat (janji-janji) Allah. Yang demikian itu adalah kemenangan yang besar.( Surah Yunus:64)


Wallahu alam!